Bert's Bike Shop tocht 2012


 

Zaterdag 9 juni jl. werd de Bertís Bike Shop Tocht verreden. In eerste instantie hadden zich 15 pedaalridders opgegeven maar helaas vielen er nog 2 door privť omstandigheden af. Het was ís morgens eerst verzamelen bij Bertís Bike Shop waar we hartelijk door Jan en Bert werden ontvangen met koffie en een gevulde koek.

Na het bespreken van de weersverwachting en het maken van een paar plaatjes voor het fietsalbum vertrokken we richting Staphorst. Bij het vertrek bleek het toch een beetje te miezeren en met die harde wind erbij was het nu niet direct ideaal fietsweer. Bij Staphorst kreeg een van de deelnemers een lekke band. Dit was zo weer gepiept waarna de weg werd vervolgd richting Punthorst. Van Punthorst naar Den Hulst en via De Stouwe naar de stuw bij Vilsteren. Na de stuw ging het verder naar de Lemelerberg. Hier reed iedereen in zijn eigen tempo naar boven. Over de berg kregen we bij De Driesprong ons tweede kopje koffie, dit keer met een lekker appelgebakje. Na nog een kopje koffie weer op de fiets en in een stevig tempo via de Elerberg en de Hellendoornseberg naar het begin van de toeristische weg van Nijverdal naar Holten. Hier kon het serieuze klimwerk pas echt beginnen en op deze weg reed men dan ook zijn eigen tempo. Iedereen deed hier zijn best en ondanks de vrij lage temperatuur kwamen de meesten toch aardig bezweet en opgewarmd in holten. Daarom hebben we toen eerst maar even een drankje genomen bij Stations Koffiehuis De Biester. Na deze korte rust weer opgestapt en langs de rand van de Sallandse Heuvelrug naar Haarle gereden. Van Haarle naar de Luttenberg waar weer een korte pauze was gepland voor een drankje en een energiereep.

Voor Lemelerveld viel de tweede lekke band maar ook deze was zo gerepareerd. Toen via Dalfsen weer naar Meppel.

 

Bij La Porte onder het genot van een kop soep, een broodje en een consumptie nog even nagekletst en ook de vierde Bertís Bike Shop Tocht zat er weer op.

Rest mij nog onze sponsor Bertís Bike Shop te bedanken en uiteraard de Renault dealer Matter voor het weer beschikbaar stellen van een auto en niet te vergeten alle deelnemers voor hun inbreng om deze dag te laten slagen.Hans van Dam