Veldtoertocht van 20 november jl.


 

Op zaterdag 20 november jl. was het weer tijd voor onze 1e veldtoertocht van het veldseizoen.

Ongeveer 400 veldfietsers hebben aan onze tocht deelgenomen. Dat waren er 100 meer als het jaar daarvoor. Het was die dag prima fietsweer en het parcours lag er ook prima bij. Het had in de dagen ervoor praktisch niet geregend. De mooie route en het prima weer hebben blijkbaar veel fietsers op de gedachte gebracht om Havelte uit te kiezen om van de natuur te genieten. De reacties van de toerfietsers waren positief. Men vond het een mooie route en het was goed gepijld.

De dag ervoor hadden 6 Pedaalridders de route uitgezet. Dat ging gesmeerd omdat het parcours er toen ook al prima bij lag. Wel lag Chris een paar keer op zijn zij maar dat lag aan zijn nieuw toeclips. Símorgens vroeg voordat de tocht begint wordt de route nogmaals gecontroleerd. Dit gebeurt deels in het donker. De route wordt dan helemaal nagelopen op duidelijkheid. Ook wordt gekeken of er linten of pijlen missen. Er verdwijnen namelijk af en toe nog wel eens linten of pijlen.

Voor negen uur begon de stroom deelnemers al op gang te komen. De inschrijving was deze keer weer zoals gebruikelijk in de kantine van vv Havelte aan de voorkant. Vorig jaar was hij in gebruik van wandelvereniging Tigro uit Steenwijk. Maar ze hadden de wandeltocht gelukkig deze keer een week eerder gepland.

Hoewel ze willen fietsen, komen de meeste deelnemers met de auto. Deze moeten allemaal keurig worden geparkeerd. Dankzij een aantal vrijwilligers werd dit moeiteloos opgelost. Verder zijn er Pedaalridders belast met diverse zaken zoals, vergunningen aanvragen, vrijwilligers werven, materialen verzorgen, sponsorzaken, inschrijven, uitdelen drinken/koeken, na afloop ophalen linten/pijlen etc.

Het was wederom een geslaagde tocht. Alle vrijwilligers daarvoor bedankt.. Pedaalridders die ook willen meehelpen kunnen zich aanmelden bij een van de bestuursleden. De volgende veldtoertocht is gepland op 12 februari a.s..