Veldtoertocht van 12 februari 2011

 

Zaterdag 12 februari j.l werd de tweede en laatste veldfietstocht van het veldseizoen 2010/2011 verreden.

Onder steeds slechtere weersomstandigheden hebben ongeveer 125 veldfietsers aan onze tocht deelgenomen. Dat waren er een paar honderd minder dan normaal. Veel rijders zijn blijkbaar weer het bed ingedoken toen ze het weerbericht hoorden. Ook de veldtoertocht vanuit de Wijk die gelijktijdig plaatsvond zal ons wel wat deelnemers hebben gekost. Aan het parcours heeft het niet gelegen, die lag er in het begin goed bij. Dat was bij het ophalen van de linten en pijlen anders want toen was het een modderbende geworden. Het heeft ook niet aan de vrijwilligers gelegen want die hadden hun zaakjes allemaal prima voor elkaar. Ook niet aan de parkeerwachters die hun net verworden verkeerskennis in praktijk wilden brengen. Ze hadden namelijk net hun diploma verkeersregelaar gehaald. Helaas konden ze hun net verworven kennis nauwelijks in praktijk brengen. Het lag ook niet aan de fietsen want er waren zelfs twee mobiele fietsenmakers van Fietsned aanwezig.

De dag voor de tocht hadden 5 Pedaalridders al de route uitgezet. Dat ging gesmeerd omdat het parcours er toen prima bij lag. Símorgens vroeg voordat de tocht begint wordt de route gecontroleerd. Dit gebeurt deels in het donker. De route wordt dan helemaal nagelopen. Ook wordt gekeken of er linten of pijlen missen. Er verdwijnen namelijk af en toe nog wel eens linten of pijlen.

De inschrijving was deze keer weer zoals gebruikelijk in de kantine van vv Havelte.

Naast de dames die de inschrijving verzorgen waren er verder Pedaalridders/vrijwilligers belast met diverse andere zaken zoals, vergunningen aanvragen, vrijwilligers werven, materialen verzorgen, sponsorzaken, uitdelen drinken/koeken, na afloop ophalen linten/pijlen etc. Dank zij deze vrijwilligers is de tocht goed verlopen. Alle vrijwilligers daarvoor bedankt. Pedaalridders die ook eens willen meehelpen kunnen zich aanmelden bij een van de bestuursleden. De volgende veldtoertocht is gepland op 19 november a.s..