Verslag veldtoertocht 19 november 2011

 

Op zaterdag 19 november jl. was het weer tijd voor  onze  1e veldtoertocht van het veldseizoen.

Ongeveer 440 veldfietsers hebben aan onze tocht deelgenomen. Dat waren er 40 meer als het jaar daarvoor. Het was die dag prima fietsweer en het parcours lag er ook prima bij. Het had al een aantal weken praktisch niet geregend. De mooie route en het prima weer hebben blijkbaar veel fietsers op de gedachte gebracht om Havelte uit te kiezen om van de natuur te genieten. De reacties van de toerfietsers waren positief.  Men vond het een mooie route en goed gepijld.

De dag ervoor hadden 5 Pedaalridders  de route uitgezet. Dat ging gesmeerd omdat het parcours er toen ook al prima bij lag.   Símorgens vroeg  voordat de tocht begint wordt de route nogmaals gecontroleerd.  Dit gebeurt deels in het donker.  De route wordt dan helemaal nagelopen op duidelijkheid. Ook wordt gekeken of er linten of pijlen  missen. Er verdwijnen namelijk af en toe  nog wel eens  linten of pijlen.   

Voor negen uur begon de stroom deelnemers al op gang te komen. De inschrijving was deze keer  zoals gebruikelijk in de kantine van vv Havelte. .

Hoewel ze willen fietsen, komen de meeste deelnemers met de auto. Deze moeten allemaal keurig worden geparkeerd. Dankzij een aantal vrijwilligers werd dit moeiteloos opgelost. Verder zijn er  Pedaalridders belast met   diverse zaken zoals, vergunningen aanvragen, vrijwilligers werven, materialen verzorgen,  sponsorzaken, inschrijven, uitdelen drinken/koeken, na afloop ophalen linten/pijlen  etc.. Onze veldtoertocht werd deze keer bezocht door een adviseur van de NTFU. Deze heeft onze tocht beoordeeld.  De uitslag was prima aangezien we aan 15 van de 18 basisvereisten voldeden terwijl 11 het minimum was.

Het was wederom een geslaagde tocht. Alle vrijwilligers daarvoor bedankt.. Pedaalridders  die ook willen meehelpen kunnen zich aanmelden bij een van de bestuursleden. De volgende veldtoertocht is gepland op 11 februari a.s..