Voorjaarsverenigingstocht zaterdag 24 september 2011

 

Wiecher Nekeman:

Op 24 september stond de laatste verenigingstocht van dit seizoen op het programma

Het zou die dag mooi weer worden dus op tijd naar de startplaats bij café la porte waar wij om 9.00 zouden vertrekken.

Maar de opkomst viel ondanks het mooie weer toch wat tegen een paar die anders altijd meegaan hadden zich afgemeld.

We waren maar met acht fietsers.(zie foto)

De route ging via Ruinerwold naar Havelte en verder via Fredriksoord, Vledder naar Dwingeloo en na 40 km hadden we onze koffiestop bereikt deze was in spier waar we buiten op het terras van de koffie met appelgebak konden genieten.

Na de koffie vervolgden we de rit naar Pesse om via Ruinen, Ruinerwold en Rogat en na een rit van 75 km waren we weer terug in Meppel.

De leden die er wel waren hadden een leuke /gezellige tocht gereden in een tempo dat voor allen te doen was plm.28 km per uur en er werd dan ook heel wat afgepraat onderweg.


De volgende tocht is de veldtocht op 19 november in Havelte

Henk Boss:

Op zaterdag 24 september jl. werd het wegfietsseizoen van de Pedaalridders afgesloten met de najaarsverenigingstocht.  Ondanks het mooie weer kwamen slechts 7 Pedaalridders opdagen. Ook had zich een gastrijder aangemeld. Met zijn achten vertrokken we om 9.00 uur vanaf het parkeerterrein van cafe La Porte. De tocht voerde via Havelte, Frederiksoord, Diever, Dwingeloo naar Spier. In Spier werd gepauzeerd op een terras. Onder het genot van koffie met appelgebak werden daar fietsverhalen uitgewisseld.  Via Pesse, Ruinen ging het vervolgens naar Rogat waar onze penningmeester afhaakte. Na bijna 80 kilometer te hebben gereden en om ongeveer 1 uur was iedereen weer thuis.   
 
groeten,
 
Henk Boss