Voorjaarsverenigingstocht zaterdag 13 maart 2010

 

 

Alhoewel het koud, regenachtig en winderig was stonden toch nog 9 Pedaalridders klaar om aan de voorjaarsverenigingstocht te beginnen. Zoals afgesproken was iedereen gekleed in het clubtenue met als sponsor Bert’s Bike Shop. Na wat overleg werd er besloten eerst maar via Zwartsluis en Vollenhove naar Blokzijl te fietsen en daar te kijken hoe we verder zouden gaan.
Om alles te vereeuwigen had onze webmaster Robert Stummel op zijn helm een camera gemonteerd waarmee hij onderweg filmpjes en foto’s kon maken. We vertrokken om 9.00 uur vanaf café La Porte. Via de Randweg reden we door het Staphorsterveld naar Zwartsluis. Vervolgens over de dijk langs Vollenhove naar Blokzijl. Tot Blokzijl hadden we de wind tegen. Er werd daarom in waaiers gereden. Dat mislukte wel eens zodat de rijders met een wat mindere conditie er af en toe afwaaiden. In Blokzijl werd gepauzeerd bij
Café Restaurant van Ens. Vanwege het vroege tijdstip was er verder niets open. Dat was eerst ook het geval bij de huiskamer van Blokzijl. Daar zat een dame achter het raam die bij onze nadering ineens verdween. Iedereen dacht dat ze geen belang had bij zulke vroege vogels maar na een paar minuten werd toch de deur geopend. Ze was namelijk verdwenen om haar man te waarschuwen. Vervolgens hebben we daar een aantal koppen koffie/thee genuttigd die werden aangeboden door de vereniging. Daarna werd koers gezet naar Steenwijk en vervolgens naar Frederiksoord. Via Havelte langs de Smildervaart bereikten we weer het eindpunt Meppel.

De route zag er dus als volgt uit: Meppel ► Zwartsluis ►Volenhove ► Blokzijl: kopje koffie/thee bij Café Restaurant van Ens ►Steenwijk ► Frederiksoord ► Havelte ► Meppel.   In totaal ± 75 km.
Filmpjes zijn te vinden op:

http://www.youtube.com/ naar de verzamelplek

http://www.youtube.com/ daar gaan we dan

http://www.youtube.com/ richting Zwartsluis

http://www.youtube.com/ Zwartsluis weer uit

http://www.youtube.com/ richting Vollenhove

http://www.youtube.com café Blokzijl

http://www.youtube.com weg uit Blokzijl

http://www.youtube.com naar Steenwijk