Trainingstocht 7 maart 2010

 

Door de lange winterperiode hebben de Pedaalridders weinig kunnen fietsen. Ook al omdat de meeste veldtoertochten waren afgelast. Op 7 maart was de 1e kans om weer in clubverband wat fietskilometers te maken. Maar het weer werkte alweer niet mee. Het was koud en er stond een harde wind. Hoewel het wel zonnig was waren de gure omstandigheden voor de meeste Pedaalridders toch aanleiding om de fiets noch maar even met rust te laten. Voor 3 Pedaalridders was de drang om te fietsen echter groter dan de vrees voor de ontberingen die moesten worden doorstaan. 1 Pedaalridder had het aangedurfd om op een racefiets te gaan fietsen. De 2 anderen konden nog geen afscheid nemen van het veld en waren op de moutainbike vertrokken.

Als je de blik niet op oneindig hebt staan dan zie je onderweg ook nog wel eens wat. Opgejaagd door twee honden schoot er plotsklaps een haas langs. De haas ging er als een haas vandoor en kon ontsnappen aan de twee honden.

 

De route die gereden werd was: Meppel>Nijveen>Onna> Steenwijk>Frederiksoord>Havelte>Meppel ongeveer 40 km.

De volgende trainingstocht is op zaterdag 3 april a.s.. We starten weer om 9.00 uur bij café La Porte tegenover het NS station