Rondje IJsselmeer

 

 

Op zaterdag 16 augustus vertrokken we voor de eerste etappe van de tweedaagse,

Rondje IJsselmeer.

De volgende personen gingen mee voor een rit van 315 km.

J.de Wit, E.v.d.Woude, E. Muurling, F. Strijker, C.Doek ,H.Hofstee, J.P. KnIpmeyer, G.Folkerts, W.Nekeman en als enige dame A.Hoffmann en als chauffeur W.Nekeman.

We vertrokken om 8.00 uur vanaf La Porte uit Meppel met goed weer.

De route ging eerst via Blokzijl , kuinderbos naar Lemmer waar onze eerste koffiestop was.

Daarna vervolgden we de route via Taco zijl , oude en nieuwemirden naar Stavoren tussen Stavoren en Hindelopen begon het te regenen en in korte tijd waren we doornat maar vol goede moed gingen we de afsluitdijk op en daar werd het weer droog en omdat er de hele weg al behoorlijk wat wind stond waaiden we snel weer droog.

Op de afsluitdijk ging het op de een of andere manier even fout en kwam er iemand ten val lichamelijk letsel viel mee maar het rem/schakelapparaat werkte niet goed meer maar er kon verder gefietst worden.

Plm.15.00 uur kwamen we in Den Oever aan voor onze tweede koffie stop.

Na de stop vervolgden we onze rit via WIeringerwerf Meden blik, en via Andijk naar Bovenkarspel waar we zouden overnachten. We hadden er toen 185 km opzitten

We hebben daar gegeten en nog gezellig nagepraat.


smorgens om 8.00 uur stond er een goed ontbijt op ons te wachten en na ons vol gegeten te hebben vertrokken we even voor 9.00 uur .

De tweede etappe werd een korte rit van 130 km.

Na bij Enkhuizen de dijk te zijn opgegaan ging al vlot het tempo omhoog ,na een stuk op de dijk te hebben gefietst kregen we de wind tegen en dat was een hele harde wind en op een gegeven moment begon het ook te regenen.

In Lelystad aangekomen was het droog geworden en gingen we RI Emmeloord en later naar Biddinghuizen waar de koffiestop zou zijn maar we waren te vroeg en zijn doorgereden naar Elburg, waar we wat gedronken en gegeten hebben.

Daarna hebben we de route vervolgd via Wezep RI Zwolle en via de lichtmis ,Staphorst weer naar Meppel.

We hebben onderweg geen lekke banden gehad

Bij LaPorte hebben we nog gezamenlijk wat gedronken en zijn toen naar huis gegaan toen we net thuis waren begon het te regenen dus we waren net op tijd terug


Deze rit is voor herhaling vatbaar in 2015 wat mij betreft