IJsselmeer tweedaagse 2013

 

Al een paar jaar was ik van plan om het IJsselmeer weer een keer rond te fietsen.

In het verleden gingen we met de vereniging in één dag rond maar de laatste keer was volgens mij in 2001


Dit jaar zou ik hem samen met mijn dochter rond gaan in twee dagen met een overnachting in Andijk

Maar mijn dochter voelde zich de week ervoor niet lekker en ging dus niet mee

mijn zoon ging die dag met de auto mee rond zodat daar de overnachtingspullen in konden en de kleding voor de tweede etappe


Zo vertrok ik op zaterdag 31 aug. om 8.00 uur en begon aan de eerste etappe

Het was s ‘morgens nog wel wat fris maar in de loop van de dag zou het plm.19 graden worden


De route ging zoals van ouds via Wannerperveen,sintjansklooster over de dijk naar Blokzijl en via Kuinre naar het kuinderbos vandaar naar Lemmer ,even buiten lemmer even gestopt om iets te eten vanaf dat moment kwam er ook meer wind

De route ging o.a. via nije en Oudemirden naar Stavoren en Hindelopen waar ik een tweede stop hield voor een kop koffie en een broodje daarna ging het via Workum naar Makkum daar aangekomen had ik bleek later het zwaarste stuk gehad want eerst viel de wind nog mee maar vanaf Lemmer had ik een harde wind tegen met ook nog een paar regenbuitjes.


Op de afsluitdijk had ik de wind gunstig alleen als je op de open plekken bovenkwam dan voelde je de harde wind op zij en moest je gewoon tegensturen maar verder ging het goed met de wind en ik ging dan ook met een hoog tempo de dijk over,aangekomen in den oever ging het ook lekker met de wind ik had hem veel in de rug en via Wieringerwerf, Medenblik en onderdijk kwam ik om 15.30 uur vrij fris aan bij ons overnachting adres in Andijk ik had er toen 170 km opzitten.


Tweede dag 1 september


Na een goede nachtrust en een goed ontbijt zijn we om 8.00 uur vertrokken voor de 2e etappe.

De route ging via Enkhuizen naar Lelystad in lelystad aangekomen onder aan het fietspad rechtsaf via de centrale ri. Emmeloord daarna via Biddinghuizen - Dronten naar Elburg en toen naar Wezep daar een tosti gegeten en daarna via Hattem naar Zwolle, Hasselt en Baarlo weer naar Meppel .

De terugwegheb ik de wind gunstig gehad en met een temperatuur van plm.19 graden was het een mooie 2e fietsdag en na 145 km was ik om half 3 weer thuis.

Ik heb me voorgenomen om dit volgend jaar weer te doen


W.Nekeman